Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.03.2017.

Poseta visoke delegacije beloruskog Državnog vojno-industrijskog komiteta



Sa ciljem unapređenja vojnotehničke saradnje Republike Belorusije i Republike Srbije, u četvorodnevnoj poseti Ministarstvu odbrane, nalazi se delegacija Državnog vojno-industrijskog komiteta Belorusije.
Poseta visoke delegacije beloruskog Državnog vojno-industrijskog komiteta 
Poseta visoke delegacije beloruske državne administracije je inicirana u toku nedavne posete predsednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra odbrane Zorana Đorđevića Belorusiji, kada su u cilju jačanja ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje dogovoreni i naredni koraci na intenziviranju vojnotehničke saradnje.
 
Cilj posete je sagledavanje narednih koraka na formiranju srpsko-beloruske Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju, nakon potpisanog Sporazuma o vojnotehničkoj saradnji.
 
Poseta je započeta plenarnim sastankom dve delegacije održanim u Sektoru za materijalne resurse, kojim su predsedavali v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i prvi zamenik predsednika Državnog vojno-industrijskog komiteta Belorusije, Igor Mihailovič Demidenko.

Poseta visoke delegacije beloruskog Državnog vojno-industrijskog komiteta 
U toku posete predviđen je i obilazak istraživačkih, razvojnih i remontnih ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i nekoliko kompanija Odbrambene industrije Srbije, radi sagledavanja konkretnih mogućnosti za saradnju na planu istraživanja, razvoja i proizvodnje NVO.
 
photoFOTOGALERIJA