Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.03.2017.

Sahranjen Dejan Kovačević




Na kragujevačkom groblju "Bozman" danas je sahranjen Dejan Kovačević, radnik Tehničko-remontnog zavoda koji je nastradao u nesreći 28. februara sa još trojicom kolega.

Uz članove porodice, sahrani su prisustvovali v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za organizaciju Sektora za politiku odbrane geneneral-major Slađan Đorđević, direktor Tehničkog remontnog zavoda Kragujevac potpukovnik Dušan Kovarbašić, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, grada Kragujevca, rodbina, mnogobrojne kolege i prijatelji.

Pomen su služili sveštenici Eparhije šumadijske. Nakon opela, uz poslednji pozdrav kolegi Dejanu Kovačeviću, moglo se čuti da je i tog tragičnog dana, obavljajući profesionalno i odgovorno svoj posao, hrabro pritrčao u pomoć svojim kolegama koji su se borili sa vatrenom stihijom, sa kojima je, nažalost, otišao u smrt.

Na Varoškom groblju u Kragujevcu, juče je sahranjen Željko Nikolić, a sahrani je prethodila i komemorativna sednica u Skupštini grada Kragujevca kojoj su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.
 
photoFOTOGALERIJA