Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.03.2017.

Izazovi reforme vojnog zdravstva



Ministar odbrane Zoran Đorđević održao je danas sastanak sa temom - reforma vojnog zdravstva, na kojem je analiziran predlog reforme vojnog zdravstva u celini, kao i njegovih sastavnih delova, uključujući i Vojnomedicinsku akademiju. Sastanku su prisustvovali državni sekretar Nenad Nerić, pomoćnik ministra za ljudske resurse Miloš Janković, načelnik Uprave za organizaciju Sektora za politiku odbrane general major Slađan Đorđević, zamenik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr. Uglješa Jovičić i zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević.
 
Ministar Đorđević sa saradnicima je analizirao pozitivne aspekte predloženih rešenja, kao i smernice za njihovo poboljšanje. One su se prevashodno odnosile na funkcionalno objedinjavanje predloženih zajedničkih službi u cilju bolje organizacije vojnog zdravstva, posebno u sektoru lečenja.
 
Na sastanku je dogovorena dalja dinamika rada angažovanih na reformi vojnog zdravstva kako bi se u što skorijem roku izradilo optimalno rešenje u najboljem interesu za sve -  korisnike usluga vojnog zdravstva kao i zaposlene u vojnom sanitetu.