Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.03.2017.

Potpisan Plan bilateralne vojne saradnje sa Holandijom



Plan bilateralne vojne saradnje između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije za 2017. godinu potpisali su u Beogradu načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac i izaslanik odbrane Kraljevine Holandije u Beču, akreditovan za Republiku Srbiju, potpukovnik Teo Plijner.
 Potpisan Plan bilateralne vojne saradnje sa Kraljevinom Holandijom
Kapetan bojnog broda Konjikovac istakao je da je saradnja dva ministarstva na stabilnom nivou, kao i da je Kraljevina Holandija u prethodnom perodu značajno doprinela reformi sistema odbrane i priključenju Republike Srbije evropskim integracijama. Posebno je naglasio podršku razvoju podoficirskog kora Vojske Srbije i učešću pripadnika Ministarstva odbrane Republike Srbije na kursevima sa tematikom vojnog prava i  civilno-vojne saradnje.
 
Potpukovnik Plijner preneo je opredljenje Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije za nastavak saradnje u oblasti odbrane sa Republikom Srbijom, kao i spremnost za podršku i saradnju u novim projektima i oblastima od zajedničkog interesa. Istakao da oblast vojne medicine pruža najviše mogućnosti za unapređenje u narednom periodu.
 
Zajednički je konstatovano da je neophodno uložiti dodatne napore za realizaciju susreta na visokom nivou, kako bi se bilateralna vojna saradnja podigla na viši nivo.
 
photoFOTOGALERIJA