Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.03.2017.

Ministar Đorđević sa izaslanikom odbrane Ruske Federacije



Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa izaslanikom odbrane Ruske Federacije pukovnikom Andrejem Kindjakovim. Tom prilikom, ministar Đorđević je istakao da Srbija sprovodi izbalansiranu politiku vojne neutralnosti, kao i da je posvećena razvoju saradnje sa svim našim partnerima, na bazi međusobnog poštovanja i uvažavanja. Ministar je iskazao zahvalnost za podršku ruske strane našim naporima da realizujemo glavne spoljnopolitičke prioritete Republike Srbije.
 
Konstatovano je da su realizacijom zajedničkih aktivnosti bilateralne vojne saradnje u proteklom periodu ojačane funkcionalne i operativne sposobnosti Vojske Srbije, te da će se i ubuduće razvijati i intenzivirati svi obostrano prihvatljivi oblici saradnje.
 
Tokom razgovora analizirana su sva najvažnija pitanja dosadašnje saradnje i razmotreni modaliteti realizacije aktivnosti planiranih za naredni period, Iskazano je obostrano zadovoljstvo zbog sve sadržajnije bilateralne vojne saradnje, koja prati odlične opšte i političke odnose dve prijateljske zemlje.