Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.02.2017.

Poseta povređenim pripadnicima Vojske Srbije




U ime ministra odbrane, pripadnike Vojske Srbije povređene u jutrošnjoj saobraćajnoj nezgodi, zbrinute u niškoj Vojnoj bolnici i Kliničkom centru, obišao je pukovnik Mihailo Zogović.

Zamenik načelnika Uprave za odnose sa javnošću preneo im je pozdrave ministra Đorđevića, koji im je poželeo brz oporavak i poručio da će ih uskoro lično posetiti.

U razgovoru sa povređenim pripadnicima 4. brigade Kopnene vojske, pukovnik Zogović im je u ime ministra ponudio svu pomoć, na čemu su mu zahvalili i uverili ga da u niškim medicinskim ustanovama imaju svu potrebnu negu.

Pukovnik Zogović  rekao je da ohrabruje to što je, od 14 pripadnika Vojske Srbije koji su medicinski zbrinuti, osmoro njih nakon ukazane pomoći već otpušteno kućama.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije brinu o svojim pripadnicima, i jutros, odmah po saznanju da se nezgoda dogodila, preduzete su sve mere kako bi se ukazala neophodna pomoć i povređeni pripadnici medicinski zbrinuli, rekao je zamenik načelnika Uprave za odnose s javnošću.

Pukovnik dr Jovica Stanojković,  zastupnik upravnika Vojne bolnice potvrdio je da su četiri pripadnika Vojske Srbije tokom dana zadržani na hirurškom odeljenju te zdravstvene ustanove, i da je njihovo trenutno zdravstveno stanje stabilno i zadovoljavajuće.

- Prva pomoć i primarna obrada povređenih ukazana je u Zdravstvenom centru Vranje nakon čega su četvorica premeštena u našu ustanovu, dok su dva pripadnika zadržana u Kliničkom centru. Jedan od njih ima teže telesne povrede zbog čega je smešten na Klinici za neurohirurgiju dok je drugi imao povredu grudnog koša pa je hospitalizovan na Klinici za grudnu hirurgiju - istakao je pukovnik Stanojković i izrazio nadu da će se svi ubrzo uspešno oporaviti.

Ranije danas povređene pripadnike Vojske Srbije obišao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant 4. brigade Kopnene vojske pukovnik Slobodan Stopa.

Autobus sa pripadnicima 4. brigade Kopnene vojske na relaciji Niš – Vranje  jutros je, iz za sada nepoznatih razloga, kod Vladičinog Hana sleteo s puta. Vozilo je vlasništvo firme Kavim – Jedinstvo iz Vranja, čije usluge koriste pripadnici 4. brigade u svakodnevnom prevoženju na posao na relaciji Niš – Vranje – Niš.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.02.2017
mp4 (45,49 MB)
Pukovnik Zogović
23.02.2017
mp4 (45,46 MB)
Pukovnik dr Stanojković
23.02.2017
mp4 (24,64 MB)
Obilazak povređenih