Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.02.2017.

Poseta predstavnika francuskog Instituta za visoke studije nacionalne odbrane



Predstavnici francuskog Instituta za visoke studije nacionalne odbrane koji u okviru studijskog putovanja borave u našoj zemlji, posetili su danas kasarnu „Major Milan Tepić“ u Jakovu gde su obišli 2. raketni divizion iz sastava 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.

Zastupnik komandanta 250. raketne brigade za PVD pukovnik Milan Popović, sa saradnicima, predstavio je polaznicima francuskog Instituta istorijat i misiju te jedinice, naglašavajući da je zbog njene specifičnosti i ratnih zasluga iz 1999. godine, 250. raketna brigada za PVD često domaćin stranih delegacija.

Predstavnici francuskog Instituta za visoke studije nacionalne odbrane najviše su se interesovali za sredstva kojima jedinica raspolaže i njihovu modernizaciju, obuku i usavršavanje pripadnika  jedinice, kao i za saradnju sa ostalim vojskama u svetu.

U okviru današnje posete, gosti iz Francuske, bili su u prilici i da prisustvuju prikazu osposobljenosti jedinice, kao i da obiđu deo sredstava 2. raketnog diviziona 250. raketne brigade.
 
photoFOTOGALERIJA