Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.02.2017.

Sastanak ministra odbrane sa direktorima i predstavnicima sindikata Odbrambene industrije Srbije



Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa direktorima i predstavnicima sindikalnih organizacija Odbrambene industrije Srbije, a sastanku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major Bojan Zrnić.

Povod susreta bila je zbirna analiza poslovanja za 2016. godinu i inicijalne postavke planova o poslovanju za 2017. godinu, kao i razgovor o problemima koji imaju zajednički karakter za sva preduzeća iz te grupacije.

Ministar Đorđević je, tom prilikom, istakao da je tokom obilaska preduzeća Odbrambene industrije Srbije bio u prilici da se informiše o njihovom poslovanju, ali i izazovima sa kojima se suočavaju, naglašavajući da su ovakvi sastanci postali jedan vid dobre prakse u cilju analize postignutih rezultata i problema sa kojima se susreću u radu.

- Ideja je da dobit koju su preduzeća iz ove grupacije ostvarila uložimo u investicije, ali da i mi, kao država pokušamo da imamo što više investicija. Želimo da vaša preduzeća imaju što veću proizvodnju i što veću dobit – naglasio je ministar odbrane, podsećajući da je bilo perioda kada država nije pružala pomoć tim preduzećima u trenucima kada su se suočavali sa brojnim problemima u poslovanju.

Namenska industrija naše zemlje, podvukao je ministar Đorđević, predstavlja zamajac ekonomije Republike Srbije, odnosno potencijal u kome se svako ulaganje višestruko vraća.

- Želim da posebno obratite pažnju na bezbednost radnika koja je na prvom mestu – poručio je ministar Đorđević.

U nastavku današnjeg susreta, direktori preduzeća i predstavnici sindikata Odbrambene industrije Srbije predstavili su svoje poglede o poslovanju preduzeća u godini za nama i planovima za 2017. godinu, osvrnuvši se, takođe, i na neke sistemske, ali i konkretne probleme sa kojima se u svom radu susreću.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.02.2017
mp4 (122,85 MB)
Sastanak