Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.02.2017.

Knjige na poklon učenicima u Pančevu i Somboru



U okviru promocije vojnog poziva i povodom školske slave Savindana, danas su na predlog ministra odbrane Zorana Đorđevića, uručeni poklon paketi knjiga školskim bibliotekama Mašinske škole u Pančevu i Ekonomske škole u Somboru.

Knjige na poklon učenicima u Pančevu i Somboru
Brigadni general Zoran Veličković, komandant Specijalne brigade, uručio je poklon paket sa 101 knjigom u izdanju Medija centra „Odbrana“, direktoru Mašinske škole u Pančevu Miodragu Iliću.
 
„Knjiga je moćno oružje, proširuje znanje i vidike, oplemenjuje, navodi na razmišljanja, upoznaje sa istorijom i čuva tradiciju. Čini nas boljim ljudima“, rekao je tom prilikom general Veličković.
 
Na svečanosti u somborskoj Ekonomskoj školi, poklon paket knjiga uručio je pukovnik Stevica Karapandžin, direktor Medija centra „Odbrana“.
 Knjige na poklon učenicima u Pančevu i Somboru
„U danima kada se raspisuju konkursi za upis u vojne škole, želimo da srednjoškolskoj omladini približimo vojni poziv posredstvom onoga što joj je najpotrebnije – a to su knjige“, rekao je pukovnik Karapandžin.
 
Svečanosti su prisustvovali učenici i nastavnici Ekonomske škole, predstavnici Zapadno-bačkog okruga, lokalne samouprave i potpukovnik Ivan Orbović, komandant Prvog centra za obuku Vojske Srbije u Somboru.
 
photoFOTOGALERIJA