Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.01.2017.

Ministar odbrane na Božić sa pripadnicima Zajedničkih snaga na granici sa Bugarskom



Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je danas Zajedničke snage vojske i policije angažovane na posednutom objektu Kadibogaz na granici prema Bugarskoj.

Ministar odbrane na Božić obišao Zajedničke snage na granici sa Bugarskom

U toku obilaska, ministar je upoznat sa lokacijom ovog posednutog objekta i zadacima koje pripadnici vojske i policije obavljaju tokom njihovog angažovanja. Đorđević je svima koji slave čestitao današnji praznik - Božić po julijanskom kalendaru.

- Pripadnici Vojske Srbije od juče su angažovani na jugu Srbije na raščišćavanju puteva. Trenutno u Kopnenoj zoni bezbednosti, na granici sa Makedonijom, i ovde na granici sa Bugarskom svi putevi su prohodni. Vojska je angažovana u Nišu i njegovoj okolini, na putnim pravcima Rujnik i Velepolje i u opštini Preševo, gde pomaže lokalnoj samoupravi, rekao je ministar odbrane i dodao da je vojska spremna za dodatno angažovanje, ukoliko to bude potrebno.

Ministar Đorđević je tokom današnjeg dana obišao i pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije u Svrljigu, Knjaževcu i Minićevu.
 
Zajedničke snage vojske i policije su angažovane od jula prošle godine sa ciljem kontrole teritorije i sprečavanja ilegalnog prelaska državne granice.

Video: Infobiro
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
07.01.2017
mp4 (3,37 MB)
Izjava ministra Đorđevića
07.01.2017
mp4 (1,59 MB)
Čestitka ministra Đorđevića povodom božićnih praznika
07.01.2017
mp4 (30,02 MB)
Obilazak