Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.01.2017.

Ministar odbrane u Nišu



Večeras su se u komandi Kopnene vojske u Nišu sastali ministar odbrane Zoran Đorđević  i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji na terenu koja je izazvana snežnim padavinama i jakim vetrom.
 
Na sastanku je bilo reči o stanju i prohodnosti putnih pravaca u Kopnenoj zoni bezbenosti i delu državne granice prema Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, kao i dosadašnjem angažovanju jedinica Kopnene vojske na pružanju pomoći stanovništu pogođenom elementarnim nepogodama.
 
Na sastanku je zaključeno da je prohodnost puteva otežana ali je situacija u potpunosti pod kontrolom.
 
- Stanje na državnoj granici i u Kopnenoj zoni bezbednosti je redovno. Trenutno je angažovana 31 inžinjerijska mašina, dok se njih još 25 nalazi u stanju pripravnosti u Nišu i okolini, istakao je ministar Đorđević.
 
Na molbu predsednika opštine Preševo, na relaciji Rnatovac – Mađera – Ilince i u mahali Ljafet angažovane su dve inžinjerijske mašine, dok su u Nišu, po zahetevu Sektora za vanredne situacije, na raspolaganju tenk za izvlačenje i dve inžinjerijske mašine. Pripadici Vojske Srbije biće angažovani sutra i na raščišćavanju puta ka selima Rujnik, Leskovik, Cerije i Kravlje Velepolje.
 
Ministar Đorđević će tokom sutrašnjeg dana obići pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije u Svrljigu, Knjaževcu, Minićevu i Kadibogazu.

Video: Infobiro
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.01.2017
mp4 (2,72 MB)
Izjava ministra Đorđevića
06.01.2017
mp4 (14,28 MB)
Sastanak