Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.12.2016.

Ministar odbrane obišao „Borbene složene sisteme “ u Velikoj Plani



Ministar odbrane Zoran Đorđević posetio je danas Privredno društvo „Borbeni složeni sistemi doo" u Velikoj Plani.

Tokom obilaska, direktori "Jugoimport - SDPR"-a i "Borbenih složenih sistema doo", Jugoslav Petković i  Ognjen Oliverić, upoznali su ministra Đorđevića sa aktuelnim razvojnim i proizvodnim programima koji obuhvataju proizvodnju samohodnog artiljerijskog sistema "nora" B-52  M15, višenamenskog oklopnog vozila 8 x 8  "lazar 3", uz modernizaciju oklopnih vozila 4 x 4.
 Ministar odbrane obišao „Borbene složene sisteme “ u Velikoj Plani
 U toku je i montiranje kupole za prototipsko vozilo "lazar 3" koja je dopremljena juče iz Ruske Federacije. Na žirostabilisanoj kupoli je instaliran top od 30 milimetara, kao i mitraljez 12.7mm  i minobacač granata. Montažu i podešavanje obavlja tročlani ruski tim.
 
Prilikom obilaska, domaćini su posebno istakli dostignuća u proizvodnji cevi za artiljerijska oruđa kalibra do 155 milimetara, tenkovskih topova i minobacača, koja su realizovana po najvišim svetskim standardima u ovoj oblasti.
 
Predstavnici Privredng društva prezentovali su ministru Đorđeviću projekte daljeg razvoja oklopnih vozila familije "lazar", novog oklopnog vozila pogona 4 x 4, kao i aktuelni trenutak razvoja sistema "nora",  uz projekat modernizacije vučnih artiljerijskih oruđa od 105 do 155 milimetara.
 
Plan Privrednog društva „Borbeni složeni sistemi doo" u narednom periodu je nastavak ulaganja u izgradnju i tehnološko opremanje proizvodnih kapaciteta, radi povećanja proizvodnih kapaciteta u oblasti artiljerije i oklopnih borbenih vozila.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
16.12.2016
mp4 (61,66 MB)
Obilazak