Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.12.2016.

Ekspertski razgovori sa predstavnicima Komande Združenih snaga u Napulju



Ekspertski razgovori predstavnika Ministarstva odbrane sa predstavnicima Komande Združenih snaga u Napulju održani su u Upravi za međunarodnu vojnu saradnju. Tokom sastanka, razgovarano je o saradnji pod okriljem Partnerstva za mir. Sastanku su, pored ostalih,  prisustvovali načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac, načelnik Odeljenja za vojna partnerstva (J-9) Komande Združenih snaga u Napulju brigadni general Reihard Klos i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli.
 
Naglašeno je očekivanje naše strane da će sastanak u značajnoj meri doprineti kvalitetnoj analizi saradnje pod okriljem Partnerstva za mir u ovoj godini i planiranju aktivnosti saradnje za 2017. godinu. Izražena je zahvalnost Komandi Združenih snaga u Napulju i NATO vojnoj kancelariji za vezu u Beogradu na podršci koju pružaju prilikom planiranja i realizacije usaglašenih aktivnosti saradnje. Posebno je istaknut značaj održavanja sastanka na ekspertskom nivou.
 
Tokom sastanka, naglašeno je obostrano zadovoljstvo saradnjom pod okriljem Partnerstva za mir i sagledane mogućnosti da se postojeća saradnja unapredi. Posebno je ukazano na konstantan trend povećanja procenta realizacije planiranih aktivnosti saradnje. Navedeno ukazuje na ozbiljnost i kvalitet u planiranju i realizaciji obostrano dogovorenih aktivnosti. Takođe, sastanak je doprineo definisanju obaveza i očekivanja koje naša strana treba da ispuni kao domaćin vežbe REGEX 18.