Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.12.2016.

Ministar odbrane posetio „Jumko“



Ministar odbrane posetio JumkoMinistar odbrane Zoran Đorđević posetio je danas privredno društvo HKPK  „Jumko“ AD Vranje gde je obišao nekoliko pogona te fabrike i razgovarao sa rukovodstvom poznatog vranjskog tekstilca.  Vršilac dužnosti generalnog direktora „Jumka“  Branislav Trajković upoznao je ministra  sa proizvodnim programom fabrike i stepenom realizacije ugovora koje to privredno društvo ima sa Vojskom Srbije. Bilo je reči i o realizaciji budućih zadataka vezanih za razvoj intendantske opreme.
 
­-Ministarstvo odbrane ima velikih planova za ovom fabrikom. U narednom periodu očekuje nas restruktuiranje i osnivanje jednog novog preduzeća koje će se zvati „Jumko-namenska“.  Ministarstvo odbrane će u narednom periodu napraviti plan restruktuiranja – rekao je ministar odbrane i istakao da će se videti kako i na koji način će „Jumko“ da izrađuje uniforme ne samo za Ministarstvo odbrane već i za Ministarstvo unutrašnjih poslova, te da poboljša svoj izvoz.

-Imaćemo novu kompaniju koja će pozitivno poslovati i davati podsticaj privredi ovde u Vranju – naglasio je Đorđević.
 Ministar odbrane posetio Jumko
Ministarstvo odbrane je u periodu od 2010. do 2016. sa privrednim društvom „Jumko“ zaključilo više ugovora u vrednosti većoj od 2,1 milijarde dinara za nabavku oko 50.200 kompleta maskirne uniforme M-10 i više od 32.000 komada pojedinačnih delova opreme iz navedenog kompleta – vojničkih maskirnih kombinezona, letnjih vojničkih maskirnih pantalona i drugo. U narednoj godini planirana je nabavka kompleta maskirne vojničke uniforme M-10, letnjih vojničkih maskirnih pantalona M-12 i izrada nultih serija modularnih vojničkih ranaca i delova letnje terenske uniforme.
 
Društvo izrađuje i isporučuje specijalnu odeću i za strane policije i armije. Najbolji rezultati u izvozu su postignuti na nemačkom, austrijskom i holandskom tržištu, za čije potrebe je „Jumko“ u dosadašnjem periodu izrađivao i isporučivao različite vrste vojničkih čizama.
 
Sastanku u „Jumku“ prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predstavnici Uprave za opštu logistiku i Vojnotehničkog instituta.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
02.12.2016
mp4 (18,12 MB)
Izjava ministra Đorđevića
02.12.2016
mp4 (26,35 MB)
Poseta