Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
30.12.2013.

Завршена турнеја aнсамбла „Станислав Бинички“



Последња два концерта у оквиру децембарске турнеје Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Мањифика одржана су у словеначким градовима Ново место и Нова Горица, током викенда. Карте за наступе су распродате месец дана раније.

Посетиоци у препуном Културном центру Јанеза Трдине у Новом месту и Великој дворани Културног дома у Новој Горици уживали су у музици из филма „Монтевидео, Бог те видео“, као и у осталим песмама са Мањификовог новог албума.

Публика је неуморно аплаудирала и певала у глас „Бум бум“, „Зум зум коло“, „Пиња колада“, „Српска посла“, „Пукни зоро“, „Убићу те“, ~„I think“~ и „Хало господична“ од почетка до краја наступа. После позива на бис, „Бинички“ и Мањифико извели су још три песме.

Мајор Митровић одушевљен је реакцијом публике у Словенији и Италији.

- И после одржаних седам концерата у оквиру турнеје, могу да кажем да су наступи све популарнији. Има све више публике, а неколико концерата је распродато и месец дана раније. Ово је изузетно битно за Министарство одбране Републике Србије што се представља на овакав начин. Наступи Ансамбла у иностранству су права реклама за наше министарство и Србију уопште, изјавио је диригент „Биничког“ који је открио да је долазак словеначког музичара, и промоција музике из филма у Србији, могућа већ почетком следеће године.

Мањифико не крије да је прижељкивао управо овакву реакцију публике када је планирао турнеју с „Биничким“.

- Из искуства знам да људи осете када у нечему уживам. И стално се уздам у то. Сарадња с Ансамблом је специјална, и делује као неки експеримент. Никада раније нисам компоновао и свирао уз филхармонијски оркестар, нити ме је то занимало. Али они су ме занимали, јер имају специјалан звук, другачији су, и у комбинацији с мојим нотама произилази нешто веома добро. Наравно, пронашли смо се и као пријатељи, поштујемо се и функционишемо као бенд, истакао је Мањифико и нагласио да жељно ишчекује наступ пред публиком у Србији.

Музичари су до сада заједно наступали и у Марибору, Љубљани, Мурској Соботи, Цељу и Трсту.