Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
17.12.2013.

Примопредаја дужности директора Инспектората одбране



Данас је извршена примопредаја дужности директора Инспектората одбране, којој су присуствовали министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић.

Досадашњи директор генерал мајор Јовица Драганић, који одлази на дужност заменика начелника Генералштаба, предао је дужност генерал мајору мр Горану Радовановићу.

Министар Родић честитао је на новим дужностима генералима Радовановићу и Драганићу и пожелео им успех у раду.

Инспекторат одбране има важну функцију инспекцијских послова у систему одбране и обављајући свој задатак стиче увид у стање и способности команди, јединица и установа, обезбеђује стручне и објективне информације органима управљања и командовања и открива недостатке и евентуалне незаконитости. Посебно важна улога Инспектората одбране је да налаже и предлаже мере за отклањање уочених слабости. Оваква његова улога јача одговорност на свим нивоима у систему одбране, што је значајно за повећање функционалне способности и правилно материјално и финансијско пословање.

Имајући ово у виду, на данашњој свечаној примопредаји дужности начелника Инспектората одбране, наглашене су личне способности генерала Драганића и Радовановића и њихова преданост послу, због чега су и постављени на поменуте одговорне дужности.