Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
21.11.2013.

Радионица о јавној дипломатији



Симон де Мансо и Стивен Мерингер из Одељења за јавну дипломатију НАТО одржали су данас у Медија центру „Одбрана“ радионицу о јавној дипломатији коју је организовала Управа за односе са јавношћу Министарства одбране. Радионици су присуствовали официри и војни службеници који се у командама и установама Војске Србије и Министарства одбране баве односима са јавношћу и цивилно-војном сарадњом.

После уводног обраћања пуковника Петра Бошковића, начелника Управе за односе са јавношћу, учесницима се видео линком из Брисела обратила Герлинда Најхус, шеф сектора у Одељењу за јавну дипломатију НАТО. Она је током излагања упознала учеснике са основним чињеницама везаним за организацију и функцију јавне дипломатије Северноатланског савеза.

Симон де Мансо одржала је предавање о пракси коју НАТО упражњава у односима са медијима. Она се посебну пажњу посветила коришћењу савремених информационих технологија у креирању и селекцији медијских садржаја, те тенденцијама смањења улоге новинара као креатора медијских садржаја.

У другом делу радионице, Стивен Мерингер одржао је презентацију о потенцијалима НАТО у креирању различитих мултимедијалних садржаја намењених медијима и пракси употребе друштвених мрежа у комуникацији Алијансе са јавношћу.