Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
19.11.2013.

Филм „Оствари свој сан“ приказан у Дому Војске Србије



У Свечаној сали Дома Војске Србије вечерас је премијерно приказан филм „Оствари свој сан“ ауторке Катарине Девић, студенткиње треће године режије. Пројекцији су присуствовали министар одбране Небојша Родић, државни секретар Зоран Ђорђевић, представници система одбране, глумци, личности из јавног живота, пријатељи и бројни гледаоци.

О филму су говорили глумица Милица Милша и ауторка, а у име Министарства Одбране и Војске Србије присутнима се обратио начелник Управе за односе са јавношћу пуковник Петар Бошковић.

Он је истакао да је Војска Србије највећи послодавац у претходне три године, и нагласио да, поред тога што мисли о отаџбини, Војска мисли и о људима.

- Остати у овој земљи, урадити и допринети нешто отаџбини је велика ствар. Како? Па као што је ауторка рекла – тако што ћете остварити свој сан у Србији. Томе бих додао да смо ми кампањом „Буди професионалац“ успели да задржимо велики број људи у овој земљи, рекао је пуковник Бошковић и захвалио свима што су подржали још један пројекат Министарства одбране.

Млада aуторка Катарине Девић сопственим примером показала је како се бори за остваривање професионалних и животних циљева. Она је истакла да реализација филма не би била могућа без велике подршке Министарства одбране, Војске Србије и Војнофилмског центра „Застава филм“.

- Хвала свим учесницима, људима који су узор мојој генерацији и који су изашли у сусрет једном студентском филму. Идеја је да ми млади можемо да остваримо снове само ако се усудимо да кренемо на тај пут. Ако направимо први корак, без обзира на препреке, можемо остварити све што смо наумили, истакла је двадесетједногодишња Катарина.

Позната српска глумица Милица Милша рекла је да је филм веома поучан и да говори како боље сутра зависи од нас.
- Филм је квалитетан, мудар, паметан, оптимистичан и заиста улива наду да у овој земљи вреди остати, радити, стварати и трудити се, поручила је глумица.

Циљ филма јесте да инспирише младе како би се покренули у животу и кренули ка својим жељеним каријерама.

Специјални гости у филму су Владе Дивац, Иван Босиљчић, Милица Милша, Сергеј Трифуновић, пилоткиња Ана Тадић, чланови групе Београдски синдикат, Невена Милићевић, пуковник Слађан Стаменковић, докторка Гинеколошко-акушерске клинике Народни фронт Сања Јокановић, кувар Видоје Станчић, млади сликари, пијанисти, фотографи и 80 плесача различитих занимања из Плесног центра „Младост“.

Војнофилмски центар „Застава филм“ учествовао је у постпродукцији филма.

Пре пројекције тридесетоминутног филмског остварења присутни су уживали у наступу плесача Плесног центра „Младост“, а после у звуцима квартета Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“.

Већ од наредног дана филм „Оствари свој сан“ биће приказиван и у осталим градовима Србије.