Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
06.11.2013.

Председник Народне скупштине у Специјалној бригади



Председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић посетио је данас Специјалну бригаду Војске Србије у Панчеву, где га је дочекао командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић.

После рапорта команданта бригаде бригадног генерала Илије Тодорова, председнику Народне скупштине је, на краћем брифингу, представљена „лична карта“ бригаде и њених јединица. Генерал Тодоров је упознао Стефановића с тежишним задацима које јединица извршава и достигнутим нивоом оперативне способности, а затим је, у оквиру тактичко техничког збора, приказана најмодернија телекомуникациона и специјална опрема, с наоружањем које бригада поседује.

Председник Народне скупштине Србије присуствовао је и краћој презентацији борилачких вештина припадника Специјалне бригаде, а затим се, у аутоматској стрељани, кроз дејство противтерористичког тима, уверио у висок ниво ватрене обуке у јединици.

На крају посете Специјалној бригади, председник Народне скупштине Небојша Стефановић је рекао да се овом посетом  уверио у висок ниво обучености припадника  јединице.

- Имао сам прилику да видим у каквим условима раде припадници једне, у сваком смислу, елитне јединице Војске Србије. То је у овом тренутку оно најбоље што Србија има, то су људи који су свој живот посветили заштити наше државе и њене безбедности, нагласио је Стефановић.