Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
13.09.2013.

Генерална проба промоције најмлађих официра Војске Србије



Пред велику државну свечаност промоције најмлађих официра Војске Србије, вечерас је испред Дома Народне скупштине одржана генерална проба, којој су присуствовали министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић.

Свечаност почиње сутра, 14. септембра у 17.30 часова, а присуствоваће председник Србије Томислав Николић, министар одбране Небојша Родић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, државно и војно руководство, као и бројни гости из земље и иностранства.

У прве официрске чинове биће промовисано 162 кадета и кадеткиња из Србије и четири припадника Војске Црне Горе. Међу најмлађим потпоручницима Војске Србије четворица су завршила војне академије у иностранству: Ваздухопловну академију у Сједињеним Америчким Државама, Техничку академију и Копнену академију у Грчкој и у Италији академију Копнене војске.

Свечани строј младих официра и кадета Војне академије надлетаће авиони и хеликоптери српског ваздухопловства, Гарда ће извести егзерцир, а на свечаности наступају и Репрезентативни оркестар Гарде и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.