Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
15.04.2012.

Министар Шутановац у бази „Мрче“



Министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Љубиша Диковић са сарадницима посетили су данас припаднике Војске Србије у Копненој зони безбедности у бази «Мрче».

Честитајући највећи православни празник Ускрс припадницима наше војске који бораве на бази, министар је истакао да је први пут у прилици да обиђе базу која надзире део администрaтивне линије ка Косову и Метохији на 35 километара од Куршумлије, с капацитетима који тај крај чине безбедним, те да је то једна од ретких база коју до сада није обишао.

- Уз проблеме који постоје, пре свега они који се тичу бесправне сече шуме, све друго је стабилно. Данас смо овде на велики православни празник Ускрс у намери да обиђемо војнике, да куцамо јаја и да им пожелимо сву срећу у будућности и да наставе да извршавају задатке на најбољи могући начин - поручио је министар Шутановац, изражавајући посебно задовољство што у бази која је једна од најудаљенијих затиче расположена лица, која своје задатке извршавају одговорно.

Он је, такође, подсетио да су припадници Друге бригаде у зимским условима помагали и цивилном становништву.

Командант Бригаде пуковник Милић Станић, у оквиру које је и база „Мрче“, известио је министра Шутановца о стању и људству, истичући да је тренутно у бази потпуно професионалан састав припадника Војске Србије. Он је истакао да су њени тежишни задаци везани за прву мисију наше војске.

Наставак посете бази „Мрче“ протекао је у разговору и дружењу, уз традиционално такмичење куцања ускршњим јајима.