Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
13.01.2021.

Састанак министра Стефановића са градоначелником Новог Сада Вучевићем



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем о пројекту изградње касарне „Мајурска ада“, који би подразумевао размену имовине између Града Новог Сада и Министарства одбране и Војске Србије.  

Тиме би Речна флотила, Прва бригада и друге јединице Војске, које се налазе на територији Града Новог Сада, биле смештене у једну модерно изграђену базу, која би била једна од најсавременијих у овом делу Европе, а систем одбране би уступио Граду касарне и локације у којима се или тренутно налазе јединице или су проглашене неперспективним у претходној деценији и понуђене на продају.
 
Стефановић и Вучевић су, такође, на састанку разговарали и о изградњи цивилно-војне болнице на територији Новог Сада, прве таквог типа у Србији, у којој би били ангажовани и војни и цивилни лекари и која би била отворена за све грађане.
 
Говорећи о досадашњој сарадњи система одбране и ове локалне самоуправе, саговорници су између осталог оценили и да је припремање Новосадског сајма за привремену ковид болницу почетком децембра прошле године које су војска и локална самоуправа обавили за свега 24 сата пример да је та сарадња на добром нивоу. Они су подсетили и да Војна болница Нови Сад од почетка новембра поново прима пацијенте оболеле од ковида и да је до данас збринула 319 пацијената.