Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
19.11.2020.

Министар Стефановић на радном састанку са члановима скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић организовао је данас радни састанак са члановима Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Републике Србије у Дому Гарде на Топчидеру.

Министар Стефановић је на почетку сусрета упознао чланове Одбора са плановима развоја Министарства одбране и Војске Србије у наредном периоду и нагласио да је стратешко опредељење наставак јачања Војске Србије. Посебно је указао на значај опремања савременим борбеним системима и побољшања стандарда и радних услова припадника Војске Србије.

Председник Одбора за одбрану и унутрашње послове народни посланик Александар Марковић и чланови Одбора, током разговора са министром Стефановићем и представницима Министарства одбране, информисали су се о актуелном стању у Министарству одбране и Војсци Србије, као и о могућностима за унапређење у наредном периоду.

Чланови Одбора имали су прилику да са министром одбране размене мишљења и ставове у вези са аспектима рада професионалних припадника Војске Србије, као и да се упознају са планираним пројектима и улагањима. Истакли су да ће се у даљем раду залагати за још снажнију и опремљенију војску, али и за побољшање материјалног положаја њених припадника, што је могуће уз даљи привредни раст, стабилну и безбедну Србију.     

Састанку су присуствовали  државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић и секретар Министарства одбране Милица Ћатић.