Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
20.09.2020.

„Бах 335” - први концерт у Коларцу након шест месеци



Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” наступио је данас у Великој дворани Коларчеве задужбине на променадном концерту под називом „Бах 335”. Концерт посвећен Баховој музици уједно је био и први наступ Уметничког ансамбла „Станислав Бинички” у затвореном простору, као и први концерт у Великој дворани Коларчеве задужбине, од епидемије корона вируса.

Уз Ансамбл „Бинички” наступили су млади, али већ афирмисани пијанисти и камерни музичари Душан Тороман, клавир, Марија Ковач, флаута и Милена Малеш, клавир. Ансамблом jе дириговао маестро Павле Медаковић, аутор пројекта је професорка Злата Малеш, а цифра 335 у називу концерта означава број година од рођења Јохана Себастијана Баха.

На програму је био Air из Свите бр.3, BWV 1068, затим Концерт за клавир, A-Дур BWV 1055, са солистом Душаном Тороманом, а потом је публика уживала и у Свити бр. 2, ха-мол BWV 1067, уз солисткињу на флаути Марију Ковач. Бурним аплаузом је испраћен и Концерт за два клавира це-мол, BWV 1060.

Концерт „Бах 335” је одржан уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера, али и уз велику радост публике која је, након шест месеци, са правим уживањем дочекала класику у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Приход од улазница, колико год симболичан, део је подршке Коларчевој задужбини и свим музичким уметницима жељним наступа пред својом публиком.