Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
06.08.2020.

Тенкисти и војни возачи отпутовали на Међународне војне игре




Тенкисти Војске Србије и војни возачи отпутовали су данас са батајничког аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Руску Федерацију, где ће учествовати на „Међународним војним играма 2020“ у дисциплинама „Тенковски биатлон“ и „Војни рели“.
 

Наше тенкисте и војне возаче на пут је испратио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.
 
У дисциплини „Тенковски биатлон“ на полигону „Алабино“ код Москве, на овогодишњем такмичењу, од 23. августа до 5. септембра, учествоваће 24 припадника Војске Србије, док ће у дисциплини „Војни рели“ која се одржава од 23. до 30. августа, на крајњем истоку Руске Федерације, у Републици Тува, учествовати наша тринаесточлана екипа.
 
Ово ће бити седмо учешће припадника Војске Србије у најатрактивнијој дисциплини Међународних војних игара  „Тенковском биатлону“, на којој су најбоље резултате остварили 2015. године када су заузели треће место. Војни возачи по други пут учествују на такмичењу „Војни рели“, а у свом првом учешћу освојили су треће место.
 
Осим учешћа у дисциплинама „Тенковски биатлон“ и „Војни рели“, екипа Војске Србије учествоваће и на такмичењу „Снајперска граница“, које се у оквиру Међународних војних игара одржава у Републици Белорусији од 23. августа до 5. септембра.