Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
29.06.2020.

Војска Србије и данас поправља оштећене путеве и водоводе у поплављеним подручјима




Припадници Војске Србије настављају радове на обнови оштећених путева у селу Вучак у општини Ивањица и у више села у општини Прокупље. У Ариљу помажу у рашчишћавању наноса у поплављеним домаћинствима.

Инжињеријске јединице Војске Србије почеле су радове на водозахвату Рзиње у општини Ивањица, неопходне за успостављање нормалног водоснабдевања становништва. Раде и на санацији бедема у водозахвату подно Јастрепца одакле се водом за пиће снабдева Прокупље.

До нормализовања снабдевања водом, ауто-цистерне Војске Србије са пијаћом водом биће распоређене у Блацу, Ивањици и селима у околини Крушевца.

Ових дана припадници Војске Србије били су ангажовани на ојачању насипа уз обалу реке Ибар, постављању тешког механизованог моста у општини Мали Зворник, водоснабдевању грађана Горњег Милановца, те дезинфекцији јавних површина и испумпавању воде из поплављених производних објеката у Трстенику.

Војска Србије је и овог пута међу првима притекла у помоћ грађанима погођеним поплавама и остаје спремна да до нормализације стања у најугроженијим општинама ангажује људство и механизацију.