Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
24.04.2020.

Јединице АБХО српске и руске војске настављају ангажовање у борби против коронавируса




Јединице АБХО Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације завршили су дезинфекцију привремене болнице у нишкој Хали “Чаир” у којој су претходних 20 дана боравили пацијенти позитивни на коронавирус с лакшом клиничком сликом.

После извршене дезинфекције, Хала “Чаир” биће конзервирана, односно затворена и стављена у стање мировања, али ће према потреби моћи поново да се активира у року од сат времена.

Припадници Центра АБХО и 246. батаљона АБХО и данас су ангажовани на различитим правцима са задатком превентивне дезинфекције комуникација и јавних површина, односно на дезинфекцији улица и објеката у Параћину, Ћуприји, Крушевцу, Бачкој Тополи, Београду, Новом Саду, Нишу, Зајечару и Књажевцу.

Такође, јединице АБХО обављају дезинфекцију медицинског и немедицинског особља ангажованог у привременим болницама на Београдском и Новосадском сајму, али и дезинфекцију свих прилазних путева и површина око тих болница.

Јединице АБХО Војске Србије током ангажовања задатке извршавају уз обавезно поштовање свих мера заштите, с циљем спречавања ширења вирусне инфекције Ковид-19.