Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
28.02.2020.

Састанак председника и врховног команданта Вучића са представницима одбрамбене индустрије Србије




Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић састао се данас са представницима Министарства одбране и предузећа из Групације одбрамбене индустрије Србије. Састанку у Председништву Србије присуствовали су министар одбране Александар Вулин, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић и заменик начелника Генералштаба генерал-мајор Петар Цветковић.
Састанку су такође присуствовали министри унутрашњих послова и финансија, Небојша Стефановић и Синиша Мали и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

"Веома важан састанак за обнову и јачање наше војне индустрије" – написао је председник Вучић на свом Фејсбук налогу “Будућност Србије – Александар Вучић” после састанка.

Групација Одбрамбена индустрија Србије формирана је одлуком Владе Републике Србије са циљем да се на јединствен и усаглашен начин оствари стратешки интерес Републике Србије у области производње наоружања и војне опреме код оних произвођача чији је већински капитал државни или друштвени.

Групацију Одбрамбена индустрија Србије иницијално чини 17 чланова - привредних друштава која су носиоци одбрамбених и базичних технологија у области војне индустрије.