Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
12.11.2019.

Министар Вулин: Односи Србије и Српске сада су најснажнији



- До доласка председника Вучића на власт у Републици Србији, наша веза са Републиком Српском је била добра, братска и пријатељска, али без ефекта. Сада ви имате односе који су најснажнији тамо где је најважније. Ту су да отворе радно место, ту су да се обезбеди новац који је потребан за функционисање општина, кад га нема. Наши односи од доласка Александра Вучића на власт данас су најбољи до сада, зато што су делатни, зато што су ефектни и зато што стварно мењају живот и стварно га мењају на боље – нагласио је министар одбране Александар Вулин данас у Дрвару, где је са српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком обишао радове на новом погону „Јумка“ у том граду.

Укупна инвестиција у тај погон је 500 хиљада евра, односно око милион конвертибилних марака, нагласио је министар Вулин, а општина Дрвар је добила још милион евра од Владе Републике Србије.

- Република Српска је наш приоритет, наш спољнополитички приоритет и увек ће бити чувана и заштићена, баш као и Сви Срби без обзира где они живе – поручио је министар Вулин данас у Дрвару.