Министарство одбране Републике Србије
 
Текст
12.11.2019.

Гала оперски концерти у Новом Саду и Београду




Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” наступиће на концертима класичне музике Viss d’arte , који ће се одржати 12. новембра у Синагоги у Новом Саду и 14. новембра у Великој дворани Коларчеве задужбине, са почетком у 20 часова.

На програму су најлепше оперске арије и дуети италијанског репертоара, Пучини, Верди, Росини, Ђордано, али и дела Моцарта, Бетовена и Корсакова. Ансамблом ће дириговати маестро Емануел Пласон, један од водећих француских диригената данашњице који диригује у Опери Бастиља у Паризу, њујоршком Метрополитену и Ројал опери Ковент Гарден у Лондону.

На гала концертима ће наступити и грузијски сопран Нино Лезава, која је и директор музичке академије Рената Тебалди и Марио Дел Монако у Пезару, светски познат тенор из Грузије Зураб Зурабишвили, првакиња Опере Народног позоришта у Београду Јасмина Трумбеташ Петровић, једна од најзначајнијих српских сопрана данашњице и уједно директорка београдске опере, првак Опере Народног позоришта у Београду бас-баритон Александар Стаматовић и млади сопран, члан Оперског студија Народног позоришта у Београду Марија Јелић.

Концерти су под покровитељством града Београда и Секретаријата за културу.

Позивамо вас да медијски испратите концерте.

Особа за контакт је Хелена Милошевић, тел. 064 87 95 883.