Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
03.10.2019.

Начелник санитетске службе Мађарске у посети војном здравству




Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић и начелник Војномедицинске академије пуковник др Мирослав Вукосављевић састали су се данас са делегацијом Оружаних снага Републике Мађарске, коју је предводио начелник санитетске службе бригадни генерал др Иштван Копчо.
 
На састанку одржаном у циљу сагледавања могућности унапређења војномедицинске сарадње присуствовао је и декан Медицинског факултета ВМА пуковник др Тихомир Илић.

Током разговора гостима су представљени капацитети и делокруг рада војноздравственог система, а посебно интересовање владало је за организацију службе лечења у ВМА, као и неопходну логистичку подршку. Било је речи и о формирању и усавршавању медицинског кадра на Медицинском факултету ВМА. Део разговора посвећен је темама од посебног интереса, као што су искуства из мировних мисија, а закључено је да постоје значајни потенцијали за унапређење сарадње у области војне медицине.
 
Након састанка, генерал Копчо одржао је предавање на тему оперативне логистичке подршке у мировним операцијама. Делегација Мађарске посету је завршила обиласком организацијских јединица ВМА како би се ближе упознали са техничком опремљеношћу и организацијом рада Клинике за кардиологију и ургентну интерну медицину, Центра за хипербаричну медицину и Института за радиологију.