Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
27.09.2019.

Отворен „Куп Војске Србије - Карађорђево 2019“




Манифестација „Куп Војске Србије - Карађорђево 2019“, која ће се овог викенда одвијати на хиподрому „Младост“, отворена је данас у Карађорђеву.

Други „Куп Војске Србије“ свечано је отворио директор Дирекције за услуге стандарда потпуковник Саша Јовић и том приликом представио богату историју Ергеле „Карађорђево“.

- Ергела „Карађорђево“ основана је 1921. године ради производње приплодних пастува за потребе народног коњарства, а 1946. године она постаје војна ергела. Тренутно има 136 коња и 18 ждребади. Са 15 победника дербија једна је од најуспешнијих власника и узгајивача грла у нашој земљи, нагласио је потпуковник Јовић.

У име Општине Бачка Паланка, присутнима се обратио председник Бранислав Шушница, позивајући их да наредна два дана проведу у Карађорђеву. Он је истакао да му је изузетно драго што је после 15 година паузе 2018. године поново организован „Куп Војске Србије“, нарочито јер су “и Општина Бачка Паланка и месна заједница Карађорђево навикли да живе уз Војску Србије”.

Отварање манифестације пропраћено је наступом Војног оркестра Ниш и програмом Културно-уметничког друштва “Коста Абрашевић“ из Бачке Паланке.

Сви љубитељи и поштоваоци коња и коњичких трка у суботу ће имати прилику да уживају у ревијалном делу такмичења двопрега и четворопрега, као и представљању и оцењивању пастува липицанске и арапске расе, док их у недељу очекује главни тркачки дан који ће обележити четири касачке и четири галопске трке.