Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
10.09.2019.

Отворено друго Међународно такмичење војних возача




У краљевачкој касарни „Рибница“ данас је одржана церемонија свечаног отварања другог Међународног такмичења војних возача, којој су присуствовали начелник Одељења за саобраћај и транспорт Управе за логистику Генералштаба пуковник Жељко Ранковић, заменик команданта Центра за обуку логистике потпуковник Милан Терзић, руководство такмичења, судијски апарат, такмичари и гости.
 
Ове године учествује девет екипа и осамнаест такмичара из Србије, Руске Федерације, Италије, Босне и Херцеговине и Мађарске.

Пуковник Жељко Ранковић поздравио је присутне такмичаре у име начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића.
 
- Част нам је да укажемо гостопримство екипама војних возача из Италије, Босне и Херцеговине, Мађарске и Русије. Током тродневног такмичења возачи ће моћи да покажу знање и вештине које су потребне за ову одговорну и значајну дужност у свакој војсци. Без војних возача нема ни покрета ни извршења било ког задатка. Нека се на овом такмичењу види ко је вештији и бољи возач, а нека победи пријатељство и сарадња међу нашим армијама – рекао је пуковник Ранковић.
 
У наредна три дана возачи ће се борити за што бољи пласман у решавању теста из познавања прописа о безбедности саобраћаја на путевима, управљању моторним возилом на полигону са препрекама и теренској стази са препрекама.

Циљ организације другог по реду међународног такмичења је унапређење сарадње наше војске са оружаним снагама страних земаља из области безбедности саобраћаја, односно војног транспорта као и у размени искуства у обуци и представљање капацитета Војске Србије за обуку возача неборбених возила.
 
Организатори овогодишњег такмичења су Управа за логистику Генералштаба Војске Србије и Команда за обуку.