Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
04.09.2019.

Министар Вулин: Док Александар Вучић води Републику Србију, Српска ће бити чувана, мирна, сигурна и стабилна




 - Између Републике Српске и Републике Србије односи никада нису били бољи и то не само што је то неко декларативно пријатељство, већ зато што су то односи који су делатни, који су животни – изјавио је министар одбране Александар Вулин на манифестацији "Дани Српске у Србији" која је вечерас одржана у београдском Народном позоришту.
 
Република Србија коју води Александар Вучић, нагласио је министар Вулин, помаже Републици Српској.
- Ту је да помогне и финансијски, и дипломатски и политички и на сваки други начин. Док Александар Вучић води Републику Србију, Република Српска ће бити чувана, мирна, сигурна, стабилна, онако како српски народ у Републици Српској то и заслужује. Нема већег и значајнијег спољнополитичког приоритета за Републику Србију од Републике Српске, од њених грађана, од људи који у њој живе – истакао је министар Вулин.
 
Према његовим речима, Република Српска је важан део српског народа, Срби морају да знају да су заштићени и чувани, без обзира где год да живе, докле год да имају своју Србију и своју Републику Српску.

Вечерашњу, седму по реду манифестацију "Дани Српске у Србији" отворио је српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, који је говорећи о значају манифестације истакао да је реч о догађају који зближава и доноси нове информације о Републици Српској у Србији.
 
На манифестацији, која представља Републику Српску и њене потенцијале, одржан је и музичко-драмски програм "Похвала српској земљи, српском народу и српском језику", а пратила ју је и изложба "Бањалука, центар Врбаске бановине" која је вечерас отворена у Архиву Југославије.