Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
30.08.2019.

Помоћник министра одбране у посети Грчкој




Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране мр Милан Ранковић борави у службеној посети Републици Грчкој, где се у Атини састао са замеником министра националне одбране Алкивиадисом Стефанисом.

Током сусрета, разговарано је о могућностима за додатно унапређење војно-војне, војно-техничке и сарадње у области војног образовања. У име министра одбране Републике Србије Александра Вулина, помоћник министра Ранковић је упутио позив министру националне одбране Грчке Никосу Панагиотопоулосу за званичну посету Србији до краја године.

На састанку са шефом Дипломатске канцеларије Министарства националне одбране Грчке амбасадором Елефтериосом Ангелопулосом, помоћник министра Ранковић потврдио је опредељење Министарства одбране Републике Србије за унапређење сарадње у оквиру регионалних иницијатива на простору југоисточне Европе у области одбране и безбедности. Нагласио је, такође, да је за време грчког председавања Процесом сарадње министара одбране југоисточне Европе - SEDM (2017-2019) остварен напредак у промовисању мира и стабилности у региону, као и да су српска и грчка страна блиско сарађивале у организацији министарског састанка SEDM у Београду у октобру 2018. године.

Током посете Грчкој, помоћник министра Ранковић је у Лариси присуствовао и церемонији примопредаје дужности председавања Процесом SEDM између Грчке и Албаније.