Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
19.06.2019.

Белоруски министар одбране генерал-потпуковник Андреј Равков обишао изложбу „Одбрана 78“




Министар одбране Републике Белорусије генерал-потпуковник Андреј Равков, у пратњи министра одбране Републике Србије Александра Вулина посетио је данас изложбу „Одбрана 78“, коју су поводом обележавања 20 година одбране отаџбине од НАТО агресије приредили Министарство одбране и Војска Србије у Музеју града Београда.

За време обиласка интерактивне, мултимедијалне поставке, министар Вулин је свом белоруском колеги представио концепт изложбе сачињене од осам тематски различитих целина, које сведоче о дешавањима у СР Југославији која су претходила НАТО агресији и за време агресије.

Обиље штампаног, тонског и видео материјала, као и оригинални експонати видно су заокупили пажњу генерала Равкова, који је у књизи утисака забележио жељу: „Мирно небо, Србијо, од свег срца.“

Изложба „Одбрана 78“ аутора Душана Јововића јединствен је путоказ за тумачење НАТО агресије над СР Југославијом. Реализована је уз подршку Војног музеја и Музеја ваздухопловства, а драгоцен допринос дале су и јединице Војске Србије.