Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
27.05.2019.

Отворено 7. спортско првенство Војске Србије




Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић отворио је данас 7. спортско првенство Војске Србије на теренима Војне академије у касарни „ Генерал Јован Мишковић“ у Београду.

Отварајући такмичење начелник Генералштаба генерал Мојсиловић истакао је да се кроз јачање, развој и популаризацију физичке обуке и спорта подиже способност јединица и састава за извршење додељених мисија и задатака.
- Претходна такмичења су током реализације у великој мери допринела да спорт и спортско надметање буду у центру дешавања у нашим јединицама и да припадници Војске Србије и Министарства одбране кроз учешће и припреме за наредна такмичења постигну резултате који су одраз високе физичке припремљености - истакао је генерал Мојсиловић, додајући да је Спортско првенство Војске Србије одлична прилика да се покаже колики се значај придаје физичким способностима и спорту уопште и колики је напредак остварен примењујући нове, модерне стандарде у вредновању тих способности.

На почетку данашње манифестације државну заставу подигли су старији водник Далибор Анђелковић, првопласирани такмичар у „војном вишебоју“ на 6. спортском првенству Војске Србије и заставник Илија Чоругић, првопласирани такмичар у стрељаштву у дисциплини „пушка“ на 6. спортском првенству Војске Србије.
У наредна четири дана на спортским борилиштима и полигонима надметаће се спортске екипе Копнене војске, Генералштаба, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, Команде за обуку и Министарства одбране.

Проглашење екипних победника и свечано затварање биће одржано 31. маја.

Свечаном отварању присуствовали су и државни секретари у Министарству одбране Александар Живковић и Бојан Јоцић, чланови проширеног Колегијума начелника Генералштаба, представници Министарства одбране и Војске Србије и бројне званице из спортског и јавног живота.