Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
24.05.2019.

Министарству одбране додељена захвалница Спортског савеза Србије



Спортски савез Србије доделио је истакнутим појединцима и институцијама традиционалне годишње награде, на свечаности одржаној данас у некадашњој згради Народне скупштине.

Захвалницу за изузетну сарадњу и допринос развоју спорта у Војсци Србије, коју је Спортски савез Србије доделио Министарству одбране, примио је министар одбране Александар Вулин. Захвалницу министру уручио је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Највеће друштвено-спортско признање у Републици Србији – Мајска награда за 2019. годину додељена је за десет категорија. Спортски савез Пожаревца награђен је као истакнута територијална спортска организација, а у категорији спортске организације награда је додељена Кошаркашком клубу „Црвена звезда“.

Награђени спортиста у олимпијском спорту за ову годину је ватерполиста Милан Алексић, а у неолимпијском спорту – куглању, награђена је Јасмина Алексић. Мајска награда за спортисту са инвалидитетом додељена је теквондисткињи Дејани Бачко. Спортски стручњак, који се од данас може подичити знаменитим признањем Спортског савеза Србије је Стоиан Добрев, заслужан за бројне успехе наших спортиста у рвању.

Немања Маријан награђен је у категорији спортског функционера, а у категорији спортског новинара Недељко Иљукић. Мајском наградом за животно дело постхумно су награђени Мирко Бутулија и Милош Митић.

Мајска награда, као највише друштвено-спортско признање, које традиционално додељује Спортски савез Србије, установљена је 1961. године и може се добити само једном.

Церемонији доделе награда претходила је свечана Скупштина Спортског савеза Србије, којом је председавао прослављени спортиста Давор Штефанек, председник Савеза.