Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
17.05.2019.

Министар Вулин: Одговорност није на Србији



- Морам такође да упозорим Европу, да упозорим ЕУ, НАТО пакт, а посебно КФОР који се налази на Косову и Метохији, да је за нас апсолутно неприхватљиво „звецкање оружјем“ и да је за нас апсолутно неприхватљиво да неко као овај неосуђени злочинац Кадри Весељи прича о Нишу као албанском граду, прича о градовима које ће заузети, призива рат и призива несрећу – истакао је министар одбране Александар Вулин.

Ако Европа брзо не схвати, поручио је министар Вулин, да је велика Албанија највеће зло и највећа претња миру на Балкану, дочекаће да се ратни пожар прошири по читавом Балкану.

- Ја позивам и наше суседе, позивам и Црну Гору и Северну Македонију да се охрабре и проговоре. Велика Албанија прети будућности њихове деце. Неће само српска деца страдати, страдаће и албанска, црногорска и северномакедонска, шиптарска ... Немојте дозволити да неосуђени терористи, зато што беже од казне, запале читав Балкан. Одговорност више није на нама, одговорност није више на Србији и Србима. Одговорност је на Европској унији, НАТО пакту, на читавом свету, да зауставе "велику Албанију". Ово су већ упозорења која се не могу више игнорисати – закључио је министар Вулин.