Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
04.05.2019.

Министар Вулин: Само стабилна и сигурна Србија може да води рачуна о припадницима служби безбедности



Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уручили су данас, у Великој ратној сали Старог Генералштаба, кључеве од 20 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Министар Вулин је, након уручења кључева, истакао да Војска Србије брине о својим припадницима.
 
- Сви који су своју судбину везали за систем безбедности и Војску Србије могу да буду сигурни да ће се о њима водити рачуна и када су активна војна лица, али и када оду у пензију. Војска брине о својима, од дана када уђете у војску, докле год постојите, Војска ће налазити начина да брине о вама – нагласио је министар одбране.
 
Према његовим речима, да би Војска могла да брине о својима, потребна је јака, стабилна, сигурна Србија.
 
- Само политички стабилна, мирна и сигурна Србија може да води рачуна о свим припадницима служби безбедности, може да води рачуна о својој Војсци, може да се опрема, наоружава, може да побољшава квалитет живота свих припадника Војске Србије и на тај начин чува наш мир, начин живота и нашу слободу. Политичка стабилност је предуслов сваког другог успеха – поручио је министар Вулин.

Стамбено питање данас је решио и пуковник Мирослав Терзић, запослен на Универзитету одбране, а његова нова адреса од сада ће бити у новобеоградској улици Јурија Гагарина.
 
- Задовољан сам станом, уређен је солидно, а на стан сам чекао 22 године. У стану ћу живети са супругом и сином – каже пуковник Терзић додајући да је  веома задовољан и што је стан на доброј локацији.
 
Кључеве од стана данас је добила и војни службеник Гордана Бајић, запослена у Регионалном центру Министарства одбране Београд, која је на стан чекала више од три деценије.
 
- Добила сам гарсоњеру у улици Цара Душана у Земуну и задовољна сам, а ту ћу живети са кћерком – каже Гордана Бајић.