Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
25.04.2019.

Састанак државног секретара Живковића са новоименованим амбасадором Бразила



Државни секретар Александар Живковић састао се данас са новоименованим амбасадором Федеративне Републике Бразил у Републици Србији Едуардом Ботело Барбосом.

Током састанка истакнуто је да Република Србија негује пријатељске односе са Бразилом. Државни секретар Живковић пренео је да ценимо принципијелну политику Бразил према једнострано проглашеној независности тзв. “Косова“, као и подршку коју та земља пружа Србији у међународним институцијама.

Државни секретар Живковић истакао је и да постоји интерес за развој војно-војне сарадње, имајући у виду да Србија и Бразил имају потписан Споразум о сарадњи у области одбране, уз предлог да се на експертском нивоу усагласе области сарадње од обостраног интереса.

Додао је да је ЈП „Југоимпорт СДПР“ присутан на најзначајнијим сајмовима наоружања и војне опреме у Бразилу и да је то добра основа за сарадњу одбрамбених индустрија две земље, које у овом тренутку бележе значајне резултате.

Амбасадор Барбоса је изразио задовољство због пријема у Министарству одбране и пренео да ће током боравка у Србији издвојити време за упознавањe са нашом богатом историјом и културом. Истакао је да Бразил у Србији види искреног пријатеља, да обе земље придају значај поштовању демократских тековина и међународног права, додавши да, без обзира на географску удаљеност, треба тежити јачању сарадње у свим областима од заједничког интереса.