Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
12.04.2019.

Предавање председника Олимпијског комитета Србије на Војној академији



Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић одржао је данас у касарни „Генерал Јован Мишковић“ предавање о улози и значају спорта у изградњи и васпитању личности за кадете Војне академије и део припадника те високошколске установе.

Маљковић је изразио жељу да олимпизам приближи војсци и указао на неопходност бављења спортом, истичући да је златни кључ успеха у спорту гвоздена дисциплина. Присутни су на предавању имали прилику да чују значајне податке о улози Олимпијског комитета Србије на светској сцени, као и о дугој традицији коју комитет баштини од 1910. године када је основан под именом Српски олимпијски клуб, a оснивач је биo генерал Светомир Ђукић.

Одговарајући на питања кадета, Божидар Маљковић се, као врхунски кошаркашки тренер који је радио у седам земаља где владају различите културе и обичаји и као носилац бројних спортска признања, потрудио да пренесе део свог богатог искуства.

Предавању су присуствовали и начелник Кабинета министра одбране и шеф делегације Републике Србије при CISM бригадни генерал Синиша Радовић и начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, који је великану наше кошарке на крају предавања захвалио на посети.