Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
20.02.2019.

Обилазак 224. центра за електронска дејства



Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића, обишао је 224. центар за електронска дејства Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије у касарни „Радован Медић“, где се уверио у високу мотивисаност и обученост људства у овој јединственој јединици Војске Србије.

Командант 224. центра за електронска дејства пуковник Зоран Ненадовић реферисао је о стању и задацима које та јединица, намењена за планирање, организовање и извођење свих садржаја електронских дејстава, извршава.

Након реферисања, министар Вулин и генерал Мојсиловић присуствовали су приказу сегмената рада јединица за електронска дејства и обишли тактичко-технички збор.

Данашњем обиласку присуствовали су заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров, начелник Управе за оперативне послове генерал-мајор Желимир Глишовић и начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове пуковник Мирољуб Чупић.

Центар за електронска дејства је по структури и намени јединствена јединица у Војсци Србије. Основни задатак који та јединица извршава непрекидном контролом електромагнетног спектра је откривање евентуалних индикатора угрожености безбедности Републике Србије.