Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
18.02.2019.

Састанак министра Вулина и грчког министра националне одбране Апостолакиса




Министар одбране Републике Србије Александар Вулин састао се са новим министром националне одбране Грчке Евангелосом Апостолакисом на сајму "IDEX 2019".

Министри Вулин и Апостолакис су задовољни досадашњим нивоом сарадње у области одбране, а посебно су нагласили значај заједничких војних вежби специјалних снага, као и заједничко учешће у борбеној групи HELBROC где је Грчка водећа нација.

Министар Вулин jе захвалио за континуирану подршку Грчке очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и пренео да је досадашњи однос Грчке према јужносрпској покрајини потврда искреног пријатељства две државе и два народа. Нагласио је да је за Србију неприхватљиво формирање тзв. "војске Косова" и да се противи смањивању броја припадника КФОР-а који су ангажовани на Косову и Метохији, јер за Србију КФОР представља једину оружану формацију на Космету.

Грчки министар је рекао да ће наставити са пружањем подршке Србији по питању Косова и Метохије и нагласио да се не слаже са изјавама албанских званичника који позивају на укидање граница, похваливши одмерену реакцију српских политичара.