Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
14.01.2019.

Министар Вулин: Србија је мирна, сигурна, чувана и заштићена док је ту њена војска




Уочи православне Нове године, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства  и противваздухопловне одбране генерал-мајора Душка Жарковића, обишли су дежурне снаге у систему ПВО у гарнизону Панчево.
 
- Свима који данас празнују долазак Нове године желим личну и породичну срећу, желим им пуно здравља и рада, а свим Србима где год да славе, да буду срећни, да буду поносни на своју Србију и да годину која је пред нама, проведу радећи и борећи се за Србију. Само уједињени у очувању виталних националних циљева моћи ћемо да будемо достојни својих предака и да оставимо мирну, сигурну и снажну Србију својим потомцима – истакао је министар Вулин.

 
Према његовим речима, Војска Србије је спремна, технички оспособљена, њени припадници су високо обучени и високомотивисани и њихов морал је неспоран.

- Они своју земљу воле и баш зато, Србија је и ове ноћи, баш као што ће бити и сваке друге ноћи мирна, сигурна, чувана и заштићена док је ту њена војска – поручио је министар Вулин.
 
Начелник Генералштаба генерал Мојсиловић, након обиласка ракетне батерије која је у сталном борбеном дежурству заштите ваздушног простора, честитао је свим припадницима Војске Србије православне вероисповести Нову годину, уз жељу да их прати добро здравље, лична, породична и војничка срећа.
 
Командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства пуковник Тиосав Јанковић, током обиласка, информисао је министра одбране о основним задацима те бригаде и дежурне ракетне батерије у систему ПВО.

 
- Ракетне и самоходне ракетне батерије за противваздухопловна дејства из састава 250. ракетне бригаде налазе се на редовном извршењу задатака контроле и заштите суверенитета ваздушног простора Републике Србије. Тај задатак траје 365 дана у години, 24 часа дневно и захтева непрекидну исправност средстава ратне технике и врхунску оспособљеност људства. Ми такве људе и такву технику имамо у бригади и сваког дана смо спремни да извршимо свој задатак – да заштитимо ваздушни простор Републике Србије – нагласио је пуковник Јанковић.
 
Након обиласка, наставак посете протекао је у разговору са припадницима дежурне ракетне батерије.