Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
09.01.2019.

Министар Вулин: Српска је дом свих људи који верују у слободу




- Република Српска јесте мој дом и Република Српска је дом свих Срба, али и дом свих људи који верују у слободу и који верују да се за слободу вреди борити. Свим грађанима Републике Српске честитам данашњи велики празник, али честитам га и свим Србима, јер празник Републике Српске је празник за све Србе, доказ успешности, борбе за слободу и доказ потребе борбе за слободу – изјавио је министар одбране Александар Вулин у Бањалуци на прослави Дана Републике Српске и додао да се у Републици Српској осећа као код куће јер он ту и јесте код куће.
 
Република Српска, додао је, настала је да се јасеновачки геноцид никада више не би поновио и постојање Републике Српске гарантује да ће Срби живети на овим просторима мирно и слободно, како треба и како заслужују.
 
Делегацију Републике Србије на обележавању Дана Републике Српске предводила је председница Владе Ана Брнабић, а свечаном дефилеу на Тргу Крајине и свечаној академији у спортској дворани "Борик“ присуствовали су и министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића и команданта РВиПВО генерал-мајора Душка Жарковића.