Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
07.01.2019.

Министар Вулин на Божић са припадницима Војске Србије на бази „Врапце“



Спремна и снажна Војска Србије најсигурнији гарант мира
 
Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, провели су Божићни дан са припадницма Војске Србије на бази „Врапце“ у Копненој зони безбедности у близини Медвеђе.

Министар Вулин позвао је, на данашњи празник, на јединство Срба где год да живе, посебно истичући да је спремна Војска Србије најсигурнији гарант мира.



Министар одбране честитао је у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије свим православним верницима велики хришћански празник Божић, уз жељу да га проведу са својим породицама, а изнад свега, да га проведу у миру.
 
Командир базе „Врапце“ мајор Предраг Милићевић истакао је да припадници на тој бази, уз отежане временске услове, и за време празника извршавају све постављене задатке, без проблема и по наређењима претпостављене команде.
 
- Обезбеђење административне линије контроле Копнене зоне безбедности функционише по плану и за сада нема никаквих проблема у зони одговорности базе – нагласио је мајор Милићевић додајући да припaдници Војске Србије на тој бази Божић обележавају скромно, али се сви труде да се сви осећају као да су код куће са својим породицама.


Након обиласка објекта, командир базе „Врапце“, мајор Милићевић информисао је министра одбране и начелника Генералштаба о додељеним задацима у Копненој зони безбедности и делу административне линије са Косовом и Метохијом коју обезбеђују.
 
Остатак посете протекао је у разговору са припадницима Треће бригаде Копнене војске на бази “Врапце”, а у духу данашњег празника, министар Вулин и генерал Мојсиловић заједно су са припадницима базе “Врапце” провели и божићни ручак.