Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
15.10.2018.

Председник Вучић: Креће изградња станова за припаднике снага безбедности у седам градова



Председник Републике Србије Александар Вучић одржао је данас састанак са председницом Владе Аном Брнабић и ресорним министрима, у згради Генералног секретаријата председника Републике, поводом развоја пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.

Састанку су присуствовали министри одбране Александар Вулин, унутрашњих послова Небојша Стефановић, правде Нела Кубуровић, затим министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

Председник Вучић рекао је после састанка да се за субвенционисане станове пријавило 23.423 припадника снага безбедности, укључујући оне који немају адекватан смештај и најавио да ће до 1. маја у седам градова Србије кренути изградња тих станова.

- У наредних месец дана кренућемо у изградњу у Врању и Нишу, затим у Краљеву, Крагујевцу и Сремској Митровици, и на крају ћемо градити у Новом Саду и Београду - истакао је Вучић и додао да би требало све да буде готово 2020. године.

Према речима председника Вучића, прва фаза предвиђа 8.086 стамбених јединица, чиме се збрињава трећина пријављених лица. Он је, тим поводом, поручио младима да се пријављују у Војску и Полицију, јер их чека боља будућност.

- За нас је постојање Војске Србије, коју смо довели у тешку ситуацију из много разлога, нешто што морамо да мењамо и у шта ћемо морати да уложимо много новца, воље, труда, рада, енергије и љубави према отаџбини. Сматрам да смо зауставили даљи пад и урушавање и позивам младе да се пријављују у Војску и Полицију, јер ће имати будућност, све бољу и сигурнију. Сви који воле своју земљу моћи ће пристојно да живе, али увек ће морати да буду спремни да својој земљи помогну - закључио је председник Вучић.

У Врању ће бити изграђено 486 станова, у Нишу 2.400, у Новом Саду 2.051 стан,а у првој фази у Београду биће изграђено 1.000 станова у Земуну.