Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
07.10.2018.

Министар Вулин: Војска Србије брине о својим припадницима



Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић уручили су данас,у Великој ратној сали Старог генералштаба, кључеве 23 стана припадницима Министарства одбране и Војске Србије.



Како је истакао министар Вулин, Војска Србије пажљиво гради и поново успоставља систем који је плански и намерно био урушаван.

- Подела и ових станова је доказ да Војска Србије брине о својим припадницима било да су они активни или пензионисани. Нико ко је припадао и припада Војсци Србије неће бити без пажње и одговарајуће помоћи Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије. Војска брине о својима, поручио је министар одбране.

Он је додао да је у протеклих годину дана решено стамбено питање за 1.242 активна и пензионисана припадника Министарства одбране и Војске Србије.

- Тако желимо да покажемо још једном да стварамо систем који је био урушаван. Свако ко своју судбину веже за Војску Србије, свако ко се професионално посвети Војсци Србије, држави Србији и безбедности њених грађана треба да зна да се поново успоставља систем који ће о њему бринути од тренутка када уђе у војску па док год је жив. Водимо рачуна о здрављу својих припадника, о њиховим радним условима, материјалном положају и свему што је потребно да врше своје функције, али исто тако водимо рачуна како су њихове породице, какво им је стамбено питање, здравље и све оно што живот чино заиста важним. Успостављамо поново систем и Војска Србије брине о својима, закључио је министар Вулин.

Захвалност Министарству одбране и Војсци Србије изразио је капетан Владимир Мосуровић, на служби у Зрењанину, који је после 12 година решио своје стамбено питање.