Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
24.09.2018.

Промоција четврте сезоне серије „Војна академија“




Промоција четврте сезоне серије „Војна академија“, којој је присуствовао и министар одбране Александар Вулин, одржана је данас у Кино сали у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду.
 
Министар Вулин истакао је да је та серија значајно допринела могућности да се Србија упозна с оним што наше кадете очекује у Војној академији, оним што јесте „најдрагоценије и најлепше у војном позиву – другарство, оданост и љубав према својој отаџбини”.
 


- Али више од било које серије, више од свега, однос према војсци се међу Србима гради већ вековима, а кадети су наши најбољи, најлепши и најпаметнији и велика је част бити међу њима. Свако ко жели да постане припадник Војске Србије, ко жели да свој живот посвети одбрани државе Србије, треба да уђе у војску и то треба да уради преко Војне академије. Ова деца су понос наше земље, а ја захваљујем РТС-у и екипи која је радила на серији „Војна академија” зато што су успели да пренесу дух Војне академије, нагласио је министар Вулин.
 
Према његовим речима, више од 1.300 припадника Војске Србије, укључујући и кадете, учествовало је у снимању серије и сви родови Војске били су заступљени, тако да ће гледаоци у новој сезони имати прилике да виде „чврст војнички живот, баш онакав какав он јесте, како се вежба, како се живи и како се сања за Војску Србије”.
 
Један од глумаца у серији Небојша Миловановић истакао је да свака сезона носи нешто ново, а да ова делује веома освежавајуће.
 
- У овој сезони је прича јаснија и кохерентнија у односу на претходне сезоне и сигуран сам да ће публика уживати. Патриотски моменат је доминантнији и идеја да од кадета направимо озбиљне официре је превагнула, поручио је Миловановић.
 
Тамара Драгичевић, једна од глумица која је пажњу публике привукла још у првој сезони, рекла је да је нови серијал занимљивији, јер се преплићу приче старих кадета, сада официра, и нових млађих кадета.
 
- Сматрам да ће публици бити веома узбудљива нова сезона, јер има свега што је недостајало у трећој сезони – више војних вежби и више кадрова с терена, нагласила је млада глумица.
 


Сарадња Министарства одбране и Војске Србије, Радио-телевизије Србије и продукцијске куће „НИРА“ на снимању серије „Војна академија“ траје већ седам година. За то време, на више од 400 локација, са 250 глумаца и више хиљада војника и статиста, снимљене су 53 епизоде једне од најгледанијих серија на РТС-у.
 
Серија „Војна академија“ приказује живот и школовање у Војној академији. Прва епизода постигла је рекордну гледаност – 2.220.000 гледалаца. Уследила је друга сезона, а потом је и снимљен филм „Војна академија – нови почетак“. За само две недеље приказивања, филм је видело више од 100.000 гледалаца широм Србије, Црне Горе и Републике Српске.
 
Нова, четврта сезона серије имаће 15 епизода, а емитовање почиње 29. септембра, суботом на Првом програму РТС-а, у 20 часова.